Vind een appartement in Namen

Namen huisvesting

Een huurwoning vinden is niet zo eenvoudig meer. Een paar jaar geleden waren de basisvereisten voor het krijgen van een kamer in elke stad een roker of het hebben van een huisdier. Bij uitzondering werd u gevraagd uw loonlijst te overleggen of, bij gebreke daarvan, een garant te hebben.

Nu lijkt het erop dat het scenario is veranderd. Soms moet je, om een ​​huurwoning te vinden, verschillende selectietests doorstaan, alsof het een sollicitatiegesprek is.

Is de vraag naar huurappartementen toegenomen?

Het is steeds gebruikelijker om na de leeftijd van 30 een kamer te delen en er zijn zelfs wachtlijsten om de beste huurder te beoordelen. Alles is ingewikkeld geworden.
“We zijn gestopt met het selecteren van appartementen op basis van onze voorkeuren, nu zijn het de eigenaren die hun huurders selecteren”, legt Léa, een jonge masterstudent in Valence, uit.
Ze leefde een echte odyssee om een ​​huis te vinden met haar partner. Het kostte haar een paar maanden om te verhuizen naar een kleine studio met een slaapkamer en een badkamer.

Is de concurrentie tussen huurders groter?

Zoals bij een jacht, waarbij alle ogen op hetzelfde doel gericht zijn. “Ik had het gevoel geconfronteerd te worden met een selectie van personeel, zoals bij het zoeken naar werk”, geeft de jonge student toe.
En om hier te komen, kreeg hij verschillende interviews, ook telefonisch, zag hij zijn naam geschreven op een bord met voor- en nadelen met vele anderen, en had hij het gevoel dat hij zichzelf verkocht om een ​​huis te krijgen. “En helaas was het appartement de dag na het verschijnen van de advertentie al verhuurd”, legt Léa uit.

Is het moeilijk om accommodatie te vinden in Namen?

Deze dertiger, op zoek naar een appartement in de wijk Namen, stopte met vijf interviews om zijn huidige woning te kunnen betrekken.
“En dan nog niet de contacten die ik moest leggen voordat ik naar dit appartement kwam, de bezoeken aan makelaarskantoren of de uren die ik achter de computer doorbracht op zoek naar webpagina’s”, zei deze jonge man actief. Hij was op zoek naar een tweekamerappartement om op zichzelf te wonen, met de mogelijkheid om later een partner te vinden. Na zoeken, bellen en contact opnemen met verschillende makelaars, realiseerde hij zich dat de eisen niet dezelfde waren als een paar jaar geleden toen hij speelde met zijn klasgenoten.

Mijn huisbaas gaf me vijf interviews voordat hij als zodanig aankondigde dat ik degene was die was uitgekozen om naar dit appartement te verhuizen, ‘geeft hij toe. En hij vervolgt: “Ik denk dat hij me wel tien keer heeft gevraagd of ik van plan was om een ​​relatie aan te gaan en een kind te krijgen. Ik dacht er toen alleen aan om in deze buurt een appartement te vinden voor een goede prijs.” Het was iets heel ingewikkelds vanwege de grote vraag. Ik antwoordde duidelijk een heel stellig nee door te zeggen dat ik me op mijn professionele carrière concentreerde.

Uiteindelijk koos hij mij uit voor een huurder met een vast salaris en voor de rust die in zijn appartement zou heersen.

Wanneer is hij in de Belgische hoofdstad?

In Brussel wordt dit effect vermenigvuldigd. Weinig appartementen tegen een totaal exorbitante prijs voor sommige studenten die diploma’s moeten blijven toevoegen omdat ze met het eenvoudige diploma geen baan kunnen vinden volgens hun voorbereiding.
“Naast het vragen om je loon of een borg, kwamen we erachter dat het vinden van huisvesting in Brussel veel eisen met zich meebrengt”, legt een van de jonge vrouwen uit. Hoge prijzen en een grote vraag maken het erg moeilijk om een ​​appartement te vinden.