Zaken Toerisme Toerisme Recreatie

Aanvraag online


+32(0)81/77 67 58

La Ferme de la Bourgade

La Ferme de la Bourgade

01/03/2019

Hebt u er al aan gedacht om uw family day of team building in een actie- ve boerderij te organiseren ?

U komt meer over het concept te weten in dit interview met Suzanne Leboutte, een landbouwster die ook evenementen organiseert.

Suzanne, vertel ons over uw landbouwbedrijf: wat produceren en verkopen jullie?
In onze boerderij, La Ferme de la Bourgade, telen wij Wit-Blauwe dubbeldoelkoeien. Al meerdere generaties verwerken we onze melk tot room, boter, kaaswrongel en onze nieuwe kaas, Le Pavé Bleu. Naast onze producten hebben we een restaurant op de boerderij waar ik gerechten op basis van lokale producten serveer. In onze weides organiseren we partijen boerengolf en met twee gîtes van 19 en 21 personen bieden we bovendien logies.

Hoe kreeg u het idee om activiteiten voor bedrijven te organiseren?
Drieëntwintig jaar geleden kwam ik als au pair meisje uit Nederland naar de Ardennen en werd ik verliefd op een boer. Zoals in Boer zkt Vrouw, een beetje. Maar ik heb schrik van koeien en dus hebben we een job die me ligt uitgevonden. We hebben gezocht naar originele activiteiten in verband met ons beroep. Vandaar de boerengolf en de agri-spelletjes. Boerengolf is een vermakelijk parcours in de omringende weiden, een soort combinatie van golf en croquet. De agri-spelletjes zijn kleine uitdagingen per team, zoals een kruiwagenkoers, lopen met ski's, het vliegend tapijt, zaklopen en dergelijke.

Hoe zien uw programma's eruit?
We houden rekening met de bedrijven en maken een programma op maat, à la carte. Een vergadering gevolgd door een maaltijd of een team building activiteit, een family day met een breugeliaanse maaltijd, het hangt af van de wensen van de klant.
Onze activiteiten zijn eenvoudig. Dat maakt de charme van de boerengolf of van de agri-spelletjes. En het amusement is gegarandeerd! De gezelligheid is overigens erg aanwezig, zeker bij boerengolf, een mix van plezier, wandelen, sport, natuur, behendigheid en hard lachen!

Op het vlak van catering, wat stelt u voor?
Bij ons staan streekgerechten met lokale ambachtelijke producten uiteraard centraal, met onder meer een plattelandsbuffet, een varken aan het spit, een barbecue of een vijfgangenmenu. We stellen ruime mogelijkheden voor aan onze klanten in functie van de groep en het budget.

Hebben jullie ook vergaderzalen en overnachtingsvoorzieningen voor residentiële seminars?
Ja, we hebben een kleine vergaderzaal met ongeveer 20 plaatsen. Het restaurant kan 70 personen verwelkomen. Onze moderne en comfortabele gîtes bieden alle mogelijkheden dankzij 14 kamers privébadkamers en een totaal van 40 bedden.

Voor extra inlichtingen en boekingen, gelieve contact op te nemen met:
Ferme de la Bourgade
Suzanne Leboutte
Moressée 10
5377 Heure
+32(0)86/21 13 60
info@golffermier.be
www.lafermedelabourgade.be