Zaken Toerisme Toerisme Recreatie

Aanvraag online


+32(0)81/77 67 58

De gastronomische kant van de provincie Namen

In de provincie Namen is men levensgenieter van generatie op generatie. Daarvan getuigen de vele eetadressen die door de gastronomische gidsen worden erkend, maar ook de kleine streekrestaurants die zowat overal op ons grondgebied bloeien. Het grondgebied is een goede voedingsbodem voor brouwers en recenter wijnbouwers van wie de wijnen, die lovende kritieken krijgen, voortaan te vinden zijn op de tafels van grote huizen.

Namur li glotte (Waals voor lekkerbek) is een wel erg toepasselijke naam. Van de beroemde aardbeien van Wépion langs de Naamse biétrumés (karamelpralines), de Dinantse flamiche (kaastaart), de avisances (worst in bladerdeeg), de foie gras van Upigny, de Dinantse couque (koek), de petits gris (wijngaardslakken) van Warnant, de abdijbieren (Brogne, Maredsous, Floreffe), de trappist (Rochefort) of onze andere brouwerijen (Bocq, Caracole, Fagnes, ...).

Op het vlak van de oenologie kan de provincie Namen uitpakken met enkele zeer mooie domeinen: Domaine du Chenoy en Domaine du Ry d'Argent in het noorden van de provincie, Château Bon Baron en Domaine du Château de Bioul op de hellingen van de Maasvallei.

La province de Namur côté gastronomie

De hotelschool en het opleidingsrestaurant van het Château de Namur , het kasteel op de hoogtes van de citadel, zijn befaamd tot ver over onze grenzen. Een aantal van onze chefs verdienden er hun sporen, onder wie Pierre Résimont (L'Eau Vive 2* - Profondeville), Alain Gilain (Hostellerie Gilain 1* - Dinant), Carl Gillain (L'Agathopède – Namur) en Ludovic Vanackere (L'Atelier de Bossimé – Loyers).

De provincie Namen is dus zonder enige twijfel een bestemming die zelfs de meest veeleisende fijnproever in de zevende hemel zal brengen.

  • Zowel in een van de zaken die bekroond werden door de beroemde Michelingids: L'Air du Temps 2* (Liernu), L'Eau Vive 2* (Profondeville), L'Essentiel 1* (Temploux), Hostellerie Gilain 1* (Dinant), Le Fou est Belge 1* (Heure), Chai Gourmand 1* (Gembloux)...
  • als in een van de twintig restaurants met een erkenning als ‘bib gourmand' (uitstekende verhouding tussen kwaliteit en prijs, met een kwaliteitskeuken), waaronder Le Charme de la Semois en La Plage d'Amée, zaken die ook één of meer zalen aanbieden voor meetings of andere bijeenkomsten.