Zaken Toerisme Toerisme Recreatie

Aanvraag online


+32(0)81/77 67 58

De culturele kant van de provincie Namen

De provincie Namen heeft een rijk verleden van meer dan tweeduizend jaar en koestert talloze culturele parels, waar ze zorgvuldig over waakt, maar die ze ook tot leven brengt op tal van festivals, tentoonstellingen en met andere boeiende animatie. Het zijn stuk voor stuk schitterende, tot zelfs ongewone sites, die beschikbaar zijn voor private, onvergetelijke bedrijfsevenementen. Denk eraan!

La province de Namur côté culture

Talrijke indrukkende sporen


Door haar ligging in het hart van Europa werd de provincie Namen door de eeuwen heen vaak belegerd tijdens invasies van alle slag. Tegelijk was ze het toneel van historische ontmoetingen. Liefhebbers van geschiedenis, tradities en legendes komen zeker aan hun trekken in de versterkte citadel van Namen en van Dinant, in de vele kastelen, kerken en abdijen op ons grondgebied.

Er kan natuurlijk niet over cultuur in Namen worden gepraat zonder het Théâtre Royal te vernoemen, dat als één van de mooiste schouwburgen in Italiaanse stijl in Europa wordt beschouwd. Ook meer dan een omweg waard is de meesterwoning Groesbeek de Croix , die het museum voor Sierkunsten van de stad herbergt.

Al deze openbare of private eventlocaties kunnen wel degelijk geboekt worden voor bedrijfsevenementen. Neem inlichtingen of contacteer het team van Namur Congrès !

Leerrijke musea


De provincie Namen bulkt van de musea rond zeer uiteenlopende thema's, die allemaal even opmerkelijk zijn. Om er maar enkele aan te halen, nemen we nu het provinciaal museum Félicien Rops dat het werk van deze negentiende-eeuwse illustere Naamse schilder en etser voorstelt – het TreM.a , het provinciaal museum voor oude Naamse kunst, waar de schat van Oignies te bewonderen is, die tot de ‘zeven wonderen van België' behoort – het Terra Nova bezoekerscentrum op de Citadel van Namenhet aardbeimuseum in Wépion – de Espace Arthur Masson , ... Boeiende ontdekkingen om op te nemen in het programma van uw colloquium, tussen twee werksessies in.

Kleurrijke folklore


Zin om vrolijk te doen, in een goede stemming, in geanimeerde voorstellingen? Reken dan op de vrolijke kwanten van onze genootschappen om u te vermaken! De folklore heeft wel degelijk haar plaats in het Naamse.

Tussen mei en oktober paraderen de inwoners van het gebied tussen Samber en Maas in Napoleontisch pak, terwijl in Namen het kleurige bataljon van de ‘Canaris' herinnert aan de opstand van de Nederlanden tegen de Oostenrijkers in 1789. De folklore inspireert zich ook op anekdotes, zoals van de Echasseurs (steltenlopers) in Namen of de Chinels (poesjenellen) in Fosses-la-Ville. Elk derde weekend van september sinds 1923 breekt het feestgedruis los in de straten van Namen, tijdens de Waalse feesten, de Fêtes de Wallonie.

Maar nog andere evenementen dragen bij tot de uitstraling van de provincie Namen, zoals:

  • Het festival van de kermiskunsten, Namur en mai , dat vier dagen lang vlooientemmers, jongleerders en andere straatartiesten uit de hele wereld samenbrengt.

  • Het Maaslands zomerfestival Festival de l'Eté Mosan , een festival van klassieke muziek op de mooiste locaties en in de mooiste monumenten van de Maasvallei (juli – augustus).

  • Het FIFF, het Internationaal Festival van de Franstalige Film (begin van het najaar).

  • Het International Natuurfilmfestival (oktober).